پرداخت مالیات از جمله وظایف شهروندی است که باید در زمان مقرر پرداخت شود. یکی از مالیات هایی که در زمان های اخیر اهمیت زیادی پیدا کرده است مالیات گردش حساب بانکی میباشد. در چند سال اخیر برای دریافت مالیات تراکنش های بانکی سخت گیری های بیشتری انجام میشود به همین دلیل در این مقاله میخواهیم صفر تا صد مالیات بر گردش حساب را بررسی کنیم.

اگر در مورد مساسل مالیاتی سوالی دارید و میخواهید از برترین کارشناسان مالیاتی مشاوره دریافت کنید میتوانید به صفحه مشاور مالیاتی مراجعه کنید و پاسخ تخصصی سوالات تان را در سریع ترین زمان به دست آورید.

مالیات گردش حساب بانکی

یکی از اهداف سازمان امور مالیاتی کشور دریافت مالیات گردش حساب بانکی و یا مالیات تراکنش بانکی میباشد. بر این اساس مشمولین پرداخت مالیات بر گردش حساب موظف به پر کردن اظهارنامه مالیاتی هستند و باید در زمان مقرر اظهارنامه مالیاتی را به سازمان امور مالیاتی کشور تسلیم کنند.

به طور کلی در صورتی که تراکنش بانکی برای شما به صورت مشکوک ثبت شده باشد و شما پرونده مالیاتی نداشته باشید حساب بانکی شما توسط مسئولین اداره مالیات کشور مورد بررسی قرار میگیرد.

بر این اساس برای آشکارسازی کله قوانین و شرایط این مالیات بخشنامه ای صادر شده است و بر تراکنش های بانکی نظارت انجام میشود. به این ترتیب باید ارتباط متقابلی میان بانک و سازمان امور مالیاتی کشور وجود داشته باشد.

در این میان درگاه های بانکی و دستگاه های پوز نیز مورد بررس قرار میگیرند و کلیه تراکنش ها رصد میشوند. اگر در مورد مالیات دستگاه های پوز اطلاعاتی ندارید میتوانید با مراجعه به صفحه مالیات درگاه های بانکی صفر تا صد این موضوع را دریابید.

لازم به ذکر است کهه کله حساب ها مورد بررسی قرار نمیگرند و مشمول مالیات نمیشوند بلکه حساب هایی که تراکنش های مشکوک دارند مورد بررسی و رصد قرار میگیرند این تراکنش ها اغلب بدون توجیه منطقی و برای فرار مالیاتی صورت میگرند که از جانب سازمان امور مالیاتی کشور مورد بررسی قرار میگیرند.

مالیات گردش حساب بانکی
مالیات گردش حساب بانکی

تراکنش بانکی مشکوک چیست

همان طور که اشاره شد تراکنش های بانکی مشکوک مورد بررسی قرا میگیرند تا اگر مشمول مالیات گردش حساب میشوند مالیات آن ها اخذ گردد. سوالی که مطرح میشود این است که حساب بانکی مشکوک چیست و چه شرایطی دارد که رصد میشود؟

لازم به ذکر است که بگوییم سرمایه شما در حساب بانکی برای سازمان مالیاتی کشور اهمیتی ندارد و آنچه اهمیتی دارد تراکنش هایی است که در این حساب انجام میشود که این تراکنش ها به معنی مبالغی است که به حساب وارد شده و یا از آن خارج میگردد.

برای آن که بهتر بتوانید بهتر تراکنش های مشکوک را درک کنید بهتر است در این قسمت تراکنش های سالم و بی اشکال را به شما معرفی کنیم. این حساب ها میتوانند به یکی از اشکال زیر باشند:

  • گردش حساب بانکی برای دریافت وام و تسهیلات
  • تراکنش های بانکی و گردش حساب بانکی حاصل از امور کشاورزی
  • تراکنش های بانکی که ناشی از درآمد های معاف از مالیات هستند
  • گردش های مالی حاصل از امور ارث، نذر و حبس و وقف
  • گردش های بانکی حاصل از منابع درآمدی، حقوق و دستمزد و اجاره

یکی از راه هایی که سازمان امور مالیاتی کشور میتواند صحت و درستی اظهارنامه های مالیاتی را مورد بررسی قرار دهد بررسی تراکنش های بانکی میباشد. همچنین به طور کلی میتوان گفت سازمان مالیاتی کشور اختیار بررسی تراکنش های بانکی را برای یافتن تراکنش های مشکوک دارد.

در این حوزه یکی از مواردی که انجام میشود این است تراکنش های بانکی افرادی که پرونده مالیاتی ندارند نیز مورد بررسی قرار میگیرند. به این ترتیب بانک ها موظف هستند حساب های بانکی که تراکنش های مشکوک دارند را مورد بررسی قرار دهند.

تراکنش بانکی مشکوک چیست
تراکنش بانکی مشکوک چیست

نحوه محاسبه مالیات بر گردش حساب

بعد از آن که مشمولین مالیات گردش حساب بانکی مشخص شدند مهمترین مسئله ای که مطرح میشود این که نحوه محاسبه بر گردش حساب چگونه است؟

در این خصوص ماده 131 مالیات های مستقیم مطرح میشود که بر این اساس درآمد های تا 50 میلیون تومان مشمول 15٪ مالیات خواهند بود.

بر این اساس میتوان محاسبه مالیات گردش حساب را به این صورت تعریف کرد:

درآمد مالیات
درآمد تا 50 میلیون تومان15٪
درآمد از 50 میلیون تا 100 میلیون تومان20٪
درآمد بالای 100 میلیون تومان25٪

مالیات گردش حساب اشخاص حقیقی و حقوقی

سازمان امور مالیاتی کشور این امکان را دارد که حساب بانکی و تراکنش های اشخاص حقیقی را نیز مورد بررسی قرار دهد و در صورتی که مورد مشکوکی در آن ها مشاهده کرد برای بررسی مشمولیت مالیاتی رصد بیشتری در تراکنش ها انجام دهد.

در این میان اشخاص حقوقی نیز مستثنا نیستند و سازمان مالیاتی کشور میتواند حساب بانکی اشخاص حقیقی و شرکت ها را نیز مورد بررسی قرار دهند و در صورتی که مشمول مالیات گردش حساب بودند کار های لازم را انجام میدهند.

اگر شما هم جز افرادی هستید که در مورد امور مالیاتی اطلاعات لازم را ندارید و میخواهید از راه های قانونی برای پرداخت کمترین میزان مالیات استفاده کنید میتوانید به صفحه خدمات مالیاتی مراجعه کنید و از تجربه و تخصص برترین کارشناسان مالیاتی تهران بهره مند شوید.

مالیات بر گردش حساب سال 1401

برای مالیات بر گردش حساب سال 1401 مهمترین سوالی که مطرح میشود این است که سقف گردش حساب تراکنش های بانکی برای سازمان مالیاتی کشور در سال 1401 چقدر است و چقدر در یک حساب میتوان گردش داشت به طوری که تحت نظارت اداره مالیات نباشیم؟

در واقع در این حوزه بخشنامه گردش حساب بانکی 1401 مطرح شده است که برای اشخاص مختلف یک حداکثر میزان فعالیتی مطرح شده است و بر این اساس اگر این اشخاص گردش حساب بیشتری داشته باشند از طریق پیامک و یا به روش های دیگر از او دعوت میشود که برای توضیحات در زمان مقرر به بانک مراجعه کند و توضیحات لازم را ارائه دهد.

در صورتی که با توضیحات فرد و بیان استدلال ها برای بانک این مورد به اثبات نرسید که تراکنش مشکوک نیست گزارش معاملات مشکوک به وزارت دارایی اعلام میشود و مشمولیت مالیاتی او نیز بررسی میشود.

اگر سوالی در مورد مالیات بر گردش حساب سال 1400 و مالیات بر گردش حساب سال 1401 دارید میتوانید در قسمت نظرات این صفحه بیان کنید تا اساتید ما در اسرع وقت پاسخ شما را بدهند.

مالیات بر گردش حساب سال 1401
مالیات بر گردش حساب سال 1401
مالیات بر گردش حساب سال 1401
مالیات بر گردش حساب سال 1401

مالیات گردش حساب بالای 5 میلیارد

بر اساس قانون مالیاتی کشور برای اشخاص مختلف حداکثر تراکنش های بانکی مطرح میشود و در صورتی که اشخاص بیشتر از آن مقدار تراکنش بانکی داشته باشند گردش حساب آن ها مورد بررسی قرار میگیرد و مشمولیت مالیاتی آن ها مورد بررسی قرار میگیرد.

به طور کلی اشخاصی که گردش حساب بالای 5 میلیاد تومان داشته باشند به صورت اتوماتیک برای بررسی مالیاتشان به سیستم بانک مرکزی معرفی میشوند و برای رسیدگی به جرایم مالیاتی حساب آن ها مورد بررسی قرار میگیرد.

نوع شخصحداکثر سطح فعالیت مورد انتظار
بازنشسته2 میلیارد تومان
مستمری بگیر1 میلیارد تومان
بیکار500 میلیون تومان
غیرفعال مالیاتی500 میلیون تومان

بخشنامه گردش حساب بانکی

سازمان امور مالیاتی کشور برای رسیدگی به پرونده های مالیاتی یک شاخصی را در نظر گرفته است و مبلغ 5 میلیارد تومان را به عنوان شاخص اعلام کرده است و برای حساب هایی که گردش مالی آن هابیشتر از 5 میلیارد تومان است حساب بانکی به صورت خودکار در سیستم بانک مورد بررسی قرار میگیرد و به سازمان مالیاتی کشور اعلام میشود.

در صورتی که این افراد تصمیم به فرار مالیاتی داشته باشند به جریان آن ها رسیدگی میشود. اگر نمیدانید جرم فرار مالیاتی چقدر است و چگونه این افراد محکوم میشوند حتما مقاله فرار مالیاتی را مطالعه کنید.

سقف تراکنش بانکی

برای آن که مشمول مالیات گردش حساب نشوید بهتر است سقف تراکنش ای بانکی را بدانید تا مشمول مالیات نشوید و مجبور به پرداخت مالیات های سنگین نشوید. بر اساس تحقیقات صورت گرفته سقفی برای تراکنش های بانکی تعریف نشده است و افراد میتوانند بدون محدودیت تا هر اندازه تراکنش مالی داشته باشند. فقط افراد باید دقت داشته باشند در صورتی که این تراکنش ها به درآند آن ها ارتباطی داشته باشد بهتر است آن را در اظهارنامه ذکر کنند تا کتمان درآمد برای آن ها پیش نیاید.

البته همان طور که در قسمت های بالا ذکر شد برای اشخاص مختلف سطح فعالیت های متنوعی مطرح میشود و مثلا افراد بیکار در صورتی که تراکنش بیشتر از 500 میلیون داشته باشند مشائل مالیاتی برای آن ها مطرح میشود.

سوالات متداول

مالیات گردش حساب بانکی اشخاص حقیقی و حقوقی به چه صورت است؟

برای اشخاص حقیقی مختلف مانند بیکار، مستمری بگیر، بازنشسته و غیرفعال مالیاتی همان طور که مقاله ذکر شده است مقادیر مختلفی به عنوان سقف گردش بانکی در نظر گرفته شده است و برای حساب هایی که بیشتر از این مقدار تراکنش داشته باشند بررسی های لازم برای حساب های مشکوک انجام میشود تا مشمولیت مالیاتی آن ها تایید و یا رد شود.

مالیات گردش حساب بالای 5 میلیارد چگونه است؟

بر اساس بخشنامه مالیات گردش بانکی در صورتی که حسابی بیشتر از 5 میلیارد تومان گردش داشته باشد به عنوان یک حساب مشکوک تلقی میشود و باید توسط سازمان مالیاتی کشور مورد بررسی قرار گیرد و اگر فرد نتوانست دلایل مستحکم برای این گردش مالی ارائه دهد مشمول مالیات بر گردش حساب خواهد شد.