همان طور که میدانید برای تمامی مشاغلی که درآمدی دارند مالیات در نظر گرفته میشود و این مالیات به عنوان یکی از منابع تامین بودجه دولت محسوب میشود. امروزه به دلیل افزایش استفاده از موبایل و گوشی های هوشمند بسیاری از موبایل فروشی ها به دنبال راه های فرار از مالیات هستند و میخواهند سود بیشتری از فروش موبایل داشته باشند. در این مقاله صفر تا صد مالیات موبایل فروشی ها را مورد بررسی قرار داده ایم.

اگر در مورد امور مالیاتی سوالی دارید میتوانید با مراجعه به صفحه مشاوره مالیاتی با بهترین کارشناسان مالیاتی کشور ارتباط برقرار کنید و به صورت رایگان سوالات مالیاتی خود را پرسیده و بهترین راهنمایی را دریافت نمایید.

مالیات موبایل فروشی

باتوجه به این موضوع که امروزه همه افراد به دنبال استفاده از موبایل هستند و تعداد موبایل هایی که روزانه در کشور خریداری میشوند بسیار بالاست تعداد زیادی از موبایل فروشی ها برای آن که بتوانند در شغل خود سود بیشتری داشته باشند اقدام به خرید موبایل خارج از قانون و به صورت غیر رسمی میکنند.

در این مواقع آن ها با قوانین مالیاتی رو به رو میشوند و به دنبال راهی هستند که کمترین میزان مالیات را پرداخت نمایند.

میزان مالیات موبایل فروشی ها بسته به میزان درامد ها متغیر است اما به طور کلی نرخ مالیات موبایل فروشی ها به این صورت تعیین میشود:

در صورتی که موبایل فروشی به عنوان خرده فروشی فعالیت داشته باشد 13% و در صورتی که موبایل فروشی به عنوان عمده فروشی فعالیت داشته باشد میزان مالیات موبایل فروشی 4% در نظر گرفته میشود و باید این نرخ را از سود خود محاسبه کرده وبه سازمان مالیات کشور پرداخت نماید.

مالیات موبایل فروشی
مالیات موبایل فروشی

محاسبه مالیات موبایل فروشی

نرخ مالیات موبایل فروشی 1401 برابر با 14% تعیین شده است که در شرایط فعلی نارضایتی صنف موبایل فروش را افزایش داده است زیرا شرایط اقتصادی این صنف چندان جالب نیست و این نرخ مالیات فشار زیادی را به مشاغل وارد میکند.

البته در شرایط فعلی رئیس اتحادیه موبایل فروشی جلساتی را برگزار نموده تا میزان مالیات را کاهش دهد که تا کنون نتیجه یا حاصل نشده.

انواع فاکتور خرید موبایل

یکی از مواردی که برای تعیین میزان مالیات صنف موبایل فروشی در نظر گرفته میشود که هر فاکتوری مزایا و معایبی به همراه دارد که در این قسمت آن را بررسی میکنیم.

  • فاکتور رسمی

زمانی که فروشنده موبایل قصد خرید قانونی موبایل را داشته باشد موظف به ارائه کد اقتصادی و جواز کسب میباشد و فروشنده باید اطلاعات خود را در سامانه همتا و طرح افق وارد کرده باشد تا مشمول پرداخت مالیات موبایل فروشی گردد. در نهایت با ارائه فاکتور رسمی که میان خریدار و فروشنده رد و بدل میشود تعیین میشود که مالیات کالا پرداخت شده است.

  • فاکتور غیر رسمی

در صورتی که فروشنده به صورت های غیر قانونی موبایل را خریداری کرده باشد و اطلاعات در سامانه مالیاتی کشور ثبت نشده باشد به وسیله یک فاکتور غیر رسمی آن را به مشتری عرضه میکند که این فاکتور ارزش قانونی ندارد و به صورت یک طرفه عمل میکند.

تفاوت فاکتور رسمی با غیر رسمی

همان طور که در قسمت بالا توضیح دادیم فاکتور رسمی سندی میباشد که با استفاده از آن میتوان ادعا نمود کالا به صورت قانونی خریداری شده و مالیات آن پرداخت شده است. در صورتی که فاکتور غیر رسمی صرفا برگه ای است که مشخصات خریدار و فروشنده در آن تعیین میشود و ارزش قانونی ندارد و از بابت مالیات ارزش خاصی ندارد و قابل پیگیری نیست.

جمعبندی

در این مقاله صفر تا صد مالیات موبایل فروشی ها توضیح داده شده و تلاش شده نحوه محاسبه مالیات موبایل فروشی توضیح داده شود. اگر سوالی در مورد امور مالیاتی دارید و میخواهید توسط بهترین کارشناسان مالیاتی با روش های قانونی کمترین مالیات را بپردازید به صفحه خدمات مالیاتی مراجعه کنید و با برتریم کارشناسان مالیاتی تهران ارتباط برقرار نمایید.

سوالات متداول

نرخ مالیات موبایل فروشی چقدر است؟

بر اساس میزان درآمد موبایل فروشی ها میزان مالیات تعیین میشود اما به طور کلی برای موبایل فروشی هایی که به صورت خرده فورشی فعالیت میکنند 13% و برای آن هایی که به صورت عمده فروشی فعالیت دارند 4% در نظر گرفته است. جزییات در مقاله ذکر شده است.

چه فاکتوری در موبایل فروشی نشان دهنده پرداخت مالیات موبایل میباشد؟

در فاکتور های رسمی که جنبه قانونی دارند مالیات موبایل در زمان خرید پرداخت میشود و اطلاعات در سامانه همتا ثبت میگردد و همین امر موجب میشود خریدار